• info@bigbounceband.nl

Bandleden

Bandleden


Nicole Reymer – Zang.

Na jaren lang zeuren om paardrijles koos ik toch een gitaar voor mijn 12e. Gelukkig maar. De leidsels had ik al lang aan de wilgen gehangen, maar de gitaar en het zingen heeft me sindsdien niet meer los gelaten. Mijn eerste doel was het liedje Mull of Kintyre van Paul Mc. Cartney. Ik rustte niet tot ik dit onder de knie had, en daarna volgde nummers van Joan Baez, Bonny Raitt, James Taylor, etc. Zo is het altijd gebleven; met een lichte voorkeur voor sentiment heb ik me in diverse formaties begeven rond de grenzen van country, pop en blues. Voorheen maakte ik lang deel uit van “Flies in the Kichen” (zang, gitaar, songwriter), een Americana-formatie die ter ziele ging na het uitbrengen van de eerste CD. Helaas…. Maar alles kwam weer goed want ik werd ineens gevraagd te zingen bij de BigBounceBand! Vroeger ooit met veel plezier Western-swing gezongen en nu kan ik m’n hart weer helemaal ophalen aan jazzy bigbandrepertoire.


Guus Jansen – Directie.

Guus is naast dirigent, ook actief houtblazer en arrangeur. In 2017 is Guus afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier heeft hij onder andere lessen gevolgd bij Ferdinand Povel, Simon Rigter, Marc Scholten en Albert Beltman. Naast zijn vaste bands is Guus regelmatig gast, invaller en onderdeel van projecten. Zo stond hij op het podium met o.a. het Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Eric Vloeimans, Glenn Miller Orchestra, Gallowstreet, de Raad van Toezicht en Trijntje Oosterhuis.

 

 


Ben Harmsen – Piano

Vanaf het moment dat er een piano bij ons in huis kwam was ik er niet meer van weg te slaan. Mijn eerste openbare optreden vond plaats in de kerk in Braamt als begeleider van het Gregoriaans koor op het harmonium, een fantastisch instrument. De voedingsbodem voor bigbandmuziek is gelegd op de vele zondagmiddagen tijdens het maken van mijn huiswerk, luisterend naar Langs de Lijn waarbij de sportverslagen verbonden werden door muziek van Andy Willams en Frank Sinatra. De echte jazz heb ik pas na mijn 18-de ontdekt. Toen ik per ongeluk een b10-akkoord pakte op de piano ging er een wereld voor me open: alsof ik het ontbrekende puzzelstukje ontdekt had. Ik ben een liefhebber van de New York Voices, Clare Fischer en Dirty Loops.

  


Arno Cornelissen – Bas

Ik ben pas begonnen met gitaarspelen toen ik een jaar of 13 was. Maar mijn belangstelling voor muziek was er al lang. Mijn opa nam van zijn trips naar Amerika platen mee van artiesten waar ik nog nooit van had gehoord, maar die ik fantastischv ond! Ik plaatste de speakers zo dat ik er met mijn hoofd tussen kon liggen om zo optimaal te genieten. Zo kon ik de muziek voelen. Bas ben ik uit noodzaak gaan spelen, omdat de band waar ik in speelde er een nodig had. Dat beviel en bevalt prima. Verder speel ik akoestische gitaar. Fingerstyle en fingerpicking kan me erg bekoren. Ik vind veel muziek goed, een duidelijke voorkeur heb ik niet. Als het me maar raakt.

   


Pim Mostert – Gitaar

Op m’n 12e kreeg ik mijn eerste gitaar en ik was meteen verslaafd. Uiteraard begon het met rock en metal – hoe sneller de solo’s, hoe beter. Maar op latere leeftijd raakte ik ook geïnteresseerd in jazz. In m’n eerste band op de middelbare school waren we met twee gitaristen, maar zonder bassist. Die rol wilde ik wel uitproberen, en een aantal jaren later kon ik de verleiding niet weerstaan om een contrabas aan te schaffen. Over de loop der jaren heb ik in verschillende jazzcombo’s en big bands gespeeld, zowel op gitaar als (contra)bas. Beide vind ik fantastisch. Ik laat mij vooral inspireren door jaren ’50/’60 jazz, bijvoorbeeld de muziek van Miles, Coltrane, Oscar Peterson of Dexter Gordon. Daarnaast luister ik ook regelmatig naar Tommy Emmanuel en, aan de andere kant van het muzikale spectrum, Dream Theater.

 


Ed Glasmacher – Drums

Ik kom uit een muzikantenfamilie. Mijn goede vader speelde tenorsaxofoon. Mijn broers zijn ook zeer actief in de muziek als guitarist en bassist. Mijn zus zingt. Pop, soul en blues speel ik al jaren en sinds een paar jaar ook LatinJazz en Salsa. Optreden is het doel waarnaar we streven. Dan valt alles op zijn plaats waar je in de oefenruimte mee bezig bent geweest. Spelen in een bigband was altijd al een wens van mij. De rol van drummer in een grote band is een geweldige uitdaging. En met de Big Bounce Band is daar de gelegenheid.

    

   


Rutger Bakker – 1e Altsax

Rutger, meteen gestart op de sax in dezelfde harmonie als Marnix (trompet), is zijn instrument trouw gebleven, maar begon andere noten te spelen dan op het papier stonden. Dat is het improvisatie-gen. Toch kan hij ook nog noten lezen en de sax-sectie leiden. Hij speelt het zelfs achteloos weg. Jaloersmakend. Als je oplet, dan zie je wanneer hij soleert, want dan doet hij zijn ogen dicht, op zoek naar inspiratie.

  

    

      


Gerbrich Koers – 2e Altsax

Als kind begon ik bij de plaatselijke fanfare. Eerst op sopraan, later altsax. Na korte tijd mocht ik meespelen in de bigband van de muziekschool. Dat was wel stoer. Na mijn middelbare school even gestopt met muziek maken, maar niet voor lang. Na een jaar les op de muziekschool kon ik instromen in de BBB. Ik speel alweer een tijd mee en het wordt alleen maar leuker, mede omdat ik nog steeds les heb. Het is heerlijk om muziek te maken samen met anderen en een stuk te zien groeien. Mijn muzieksmaak is breed. Bij een concert voelen hoe alles op zijn plaats valt en de medemuzikanten zien genieten, daar doe ik het voor!

     

     


Rob Slepicka – 1e Tenorsax

Toen ik bij de bovenkant van de toetsen kon, kreeg ik les. Mooi vond ik dat. Toen ik als kind tegen de onderkant van mijn moeders handen keek en luisterde naar haar prachtige pianospel, dacht ik: “dat wil ik ook kunnen..” In de top-dagen van de Jazz hoorde ik de nieuwe muziek van Coltrane en Rollins. Overstappen op de sax leek me onvermijdelijk. Het heeft even geduurd, maar het kwam ervan. In deze band begon ik op bariton. Lekker laag geluid en een hele aparte rol in de band. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de tenor. Die speel ik nu al een flinke tijd met veel plezier. 

          

      


Bert Gort – 2e Tenorsax

Ik heb pas op latere leeftijd saxofoon leren spelen, eigenlijk dankzij mijn jongste dochter, die saxofoonles kreeg bij de plaatselijke harmonie. ”Mijn pa wil ook wel saxofoon leren spelen, maar wil niet in zo’n apepakje rondlopen”. Daar heb ik me zonder enige spijt overheen gezet en met hard oefenen mijn diploma’s gehaald. Sindsdien speel ik tenorsax in de harmonie Volharding in Beek. Later nog even gespeeld in een classic rockband. Inmiddels speel ik 25 jaar saxofoon met als laatste wens een bigband. Die ging met de BBB in vervulling. Mijn muzikale belangstelling is breed: van klassiek tot jazz en alles daar tussenin. Favoriete muzikanten: Van Morrison en Gregory Porter.

         

      


Wim v.d. Mheen – Baritonsax

Ooit ben ik als kind begonnen met gitaar en later heb ik nog een tijdje trombone gespeeld. Helaas deed ik als puber wat veel pubers doen, ik had geen zin meer en stopte ermee. Eenmaal als volwassene begon het toch weer te kriebelen en ben ik gestart met een oude droom, de saxofoon. Eerst een tijdje altsax, daarna overgestapt op de tenor en vervolgens naar het diep knorrende geluid van de baritonsax. Jaren les gehad, gespeeld bij de harmonie, in een saxofoonkwartet en in een popbandje, en nu alweer geruime tijd bij het ultieme voor een blazer: de Bigband. Lekker swingende muziek, mooie akkoorden, het tegen elkaar opboksen van trompetten, trombones en saxofoons met daardoor heen piano, bas en gitaar en het geheel afgemaakt met drums, wat wil een mens nog meer. Daarbij is het ook nog een gezellige, enthousiaste groep, dus ben ik heel blij hier terecht gekomen te zijn!


Martin Taat – 1e Trompet

Ik ben mijn muzikale carrière begonnen op de piano, want die stond toch al bij ons thuis. Nu was (ben) ik niet zo’n hard studerende muzikant, wat de lerares menigmaal tot wanhoop dreef. Helaas was zij ook nog een kennis van mijn ouders. Dat kreeg ik later nog eens dubbel en dwars op mijn brood. Vervolgens ben ik via een overbuurman en mijn broers betrokken geraakt bij het toenmalige “Fanfarekorps Heijenoord”. Ze hadden bugelisten nodig. En dat werd ik dus. Intussen is de fanfare “harmonie” geworden en de bugel grotendeels verdrongen door de trompet. Mijn muzikale voorkeur gaat eigenlijk uit naar alles! Jazz, hardrock, disco, modern spul….. Het muzikale moet me wel raken, teksten snap ik meestal niet. Mijn muzikale afkeer benoemen is makkelijker, want die teksten versta ik meestal feilloos (hint;-) Idolen heb ik niet en dat is lekker rustig, want dat niveau zal ik toch noooit halen.


Marnix Bakker – 2e Trompet

Zoals zovelen is Marnix begonnen in de harmonie: een goede leerschool en een mooi uniform. Op zijn 18e pikte hij het jazz virus op. Zo speelde hij al snel met alle groten der aarde (met de plaat mee). Miles Davis, Sonny Rollins, maar vooral Chet Baker konden hem bekoren. Na studentenorkesten musiceerde hij bijna onafgebroken in big-bands, salsa- en cover-bands. Recentelijk is hij neergestreken in Arnhem en heeft een plaatsje bemachtigd in de trompet-sectie van de BBB. De kick van het spelen? Je probeert als sectie als één instrument te klinken met een vette strakke sound. Daarnaast is improviseren een uitdaging: in bijna elk big-band nummer is ruimte voor een smeuïge solo.

         

      


Koen Bouts – 3e Trompet

Al ongeveer mijn hele leven maak ik muziek. Ik ben begonnen bij een fanfare in het zuiden van het land toen ik 9 was. Eerst op bugel, want dat was het eerste dat ze in mijn handen drukten. Voor de carnaval en het schoolorkest kocht ik er een trompet bij. Inmiddels ben ik gestopt bij de fanfare in Roermond. Een beter moment om wat anders te proberen is er dan niet, en zo ben ik bij de BBB gegaan. Natuurlijk probeer ik al mijn hele leven mee te spelen met Miles Davis, Chuck Mangione, Chet Baker en vele anderen. Improvisatie wil ik ontwikkelen en waar kan dat beter dan bij een Big Band. Grappig detail, als enige van de big band die in Duiven repeteert woon ik ook daadwerkelijk daar. Concerten spelen geeft een extra kick, mensen het naar hun zin maken en zien dat ze genieten van de muziek die je maakt met de hele band.

      


Gerald Waanders – 4e Trompet

Ik ben het langst lid van deze band. Ik was bij de oprichting in 1982. In 2011 bestaat de band 30 jaar. Zo lang zit ik er dus ook in. Vele muzikanten heb ik zien komen en gaan. De diversiteit van repertoire vind ik wel één van de meest aantrekkelijke kanten van de Big Bounce Band. Ik ben zelf een goot bewonderaar van Count Basie. Mijn favoriete trompettisten zijn Dizzy Gillespie, Arturo Sandoval Winton Marsalis Maynard Ferguson, Ack van Rooyen en Eiric Vloeimans.

    

     

     


Gerhard Plageman – 1e Trombone

Toen ik 6 jaar was kreeg ik 2 trommelstokken van Sinterklaas. Mijn vader meldde me aan bij de plaatselijke harmonie. Dat was het begin van mijn muzikale carrière. Na een halfjaar Tamboerkorps ging ik erbij blazen. Eerst een althoorn, toen bariton en later door een toeval trombone. Een paar klasgenoten zochten nl. een trombonist voor hun zojuist opgerichte Dixieland-bandje. Via Dixieland, dansmuziek, Oude Stijl Jazz ben ik in de BigBand-wereld terecht gekomen. Maar ook van echte smartlappen kan ik met tranen in de ogen genieten.

     

    


Willem Muetstege – 2e Trombone

Jazz is er bij mij door mijn vader met de paplepel ingegoten. Hij was drummer in de Cotton Town Jazz Band in Enschede. Vanaf mijn 10e maak ik muziek; via de dwarsfluit, de snaredrum en de saxofoon ben ik bij de trombone aangekomen. Ik woonde tegenover het Groninger Conservatorium. De eerste lessen kreeg ik van Joop v.d. Linden. Na 3 jaar kwam ik in Big Band Groningen terecht en later Bigband Assen. In Zutphen speelde ik in Big Band Straight Ahaid en Soulfever. Nu ik in de regio Arnhem woon speel ik bij de Big Bounce Band 2e trombone met veel plezier. Ik hou zowel van het “klassieke “ bigbandgeluid van Basie en Ellington als van de modernen zoals New Cool Collective Bigband.

     

       


Anita van Hoof – 3e Trombone

Als kind heb ik een liefde voor blaasinstrumenten ontwikkeld. Omdat ik in een dorp woonde en het duidelijk was dat ik het niet van mijn vocale kwaliteiten moest hebben kwam ik rond mijn 10e bij de dorpsfanfare terecht. Daar ben ik begonnen op hoorn. Ik werd direct gegrepen door de klank van de blaasinstrumenten en het spelen in een groep. Later ben ik overgestapt op de altsax en heb ik diverse groepen gespeeld, o.a. ene bigband. Met de trombone heb ik mijn bestemming gevonden. Ik hou van Jazz, klassiek, wereldmuziek, zolang het maar kracht heeft, een mooie klank en uitgevoerd in mooie arrangementen.